Place Sainctelette Plein

25°

06.07-12.08 2018

Activiteiten

Activités

EEN LEKKERE ZOMER

Bezoekers weten het: het strand van Brussel is ook een aantrekkelijke bestemming voor fijnproevers!
De talrijke hutten van Brussel Bad zijn trekpleisters geworden voor de lunch, het avondeten en zomerse aperitieven. Het evenement is een etalage van de diversiteit in Brussel. U kunt er dit jaar ook specialiteiten uit een dertigtal landen proeven op prachtige lommerrijke terrassen, die met de grootste zorg zijn ingericht.
De verdeling van de chalets over de twee kaaien zet aan tot een culinaire wandeling en een nieuwe dynamiek.
 

CULTUUR EN ZAND GAAN HAND IN HAND !

De Bibliotheek van de Rijke Klaren, een grote klassieker op Brussel Bad !
De Bibliotheek van de Rijke Klaren is al meerdere jaren aanwezig op Brussel Bad om iedereen, jong en oud, de kans te geven ‘zijn’ vakantieboek te vinden.
Elke vrijdagnamiddag van 14u30 tot 16u30 komt een voorlezer boeiende verhalen vertellen aan de allerkleinsten. Deze activiteit wordt gecoördineerd door het ‘Centre de Littérature de Jeunesse de Bruxelles’.
Op zondag 9, 16 en 23 juli organiseert de bibliotheek van de Rijke Klaren, in partnership met de bibliotheek van Sint-Joost-ten-Noode en Brussels by Water, ‘Literaire tochten’ begeleid door Rony Demaeseneer, auteur, criticus en bibliothecaris. Van 12u tot 13u stappen bezoekers op de boot van Brussels By Water voor een culturele trip op de rivier en om het interview van drie schrijvers bij te wonen:
– 09/07: NICOLAS DE MAR-VIVO: Un homme du livre – Een man van het boek
– 16/07: JEAN-BAPTISTE BARONIAN: Baudelaire et son mauvais rôle – Beaudelaire en zijn slechte rol
– 23/07: JOSEPH VAN WASSENHOVE: Scènes de la vie à Bruxelles au XIXè siècle – Taferelen van het leven in Brussel in de 19e eeuw
 
Lezen op het strand – elke vrijdag van 14u30 tot 16u30
Afspraak op Brussel Bad om De Book Bike te ontdekken met heerlijke verhalen uit de hele wereld.
Een kleine muis heeft tussen de boeken een huisje gebouwd; ze maakt een spoor in de aarde terwijl ze foto’s van haar favoriete verhalen en haar leesliefde deelt met de kinderen!
Info: aan de hut van de Bibliotheek van de Rijke Klaren, Rechteroever.
Organisator: Centre de littérature de jeunesse de Bruxelles – 0475/66 48 19 — www.cljbxl.be
 
Pop-up bibliotheek – alle dagen van 13u tot 18u  
Twee merkwaardige caravans nemen plaats op Brussel Bad! Dichtbij de bibliotheekhut. Ze zitten boordevol boeken, magie en geheimen die u warm maken voor verhalen en grootse avonturen. Lezen is dromen met de ogen open: verbeelding wordt realiteit voor groot en klein.

 

DANSEN OP HET STRAND !

Dansen op de Twist & Swing podia, op de Rechteroever !
Dit jaar niet één maar twee platforms voor de bezoekers om de meest uiteenlopende dansen te oefenen of te proberen !

 
Het ‘Twist’ podium
Het vroegere ‘Guinguetteke’, bekend voor en door dansers, heet nu ‘Twist’.
Salsa, bachata, tango, forro… aan u om de meest trendy Latijnse dansen van het moment te ontdekken. De ideale plaats om deze zomer uw eerste passen te zetten of te oefenen op een speciaal aangelegde dansvloer. Er worden wekelijks activiteiten georganiseerd in samenwerking met de beste Brusselse verenigingen die gespecialiseerd zijn in deze disciplines. Elke activiteit begint met een initiatie, toegankelijk voor iedereen en begeleid door professionele dansers. Na deze workshops en demonstraties volgt een bal om uw talenten te tonen. Beginners of liefhebbers, alleen of met twee, iedereen is welkom! Elke zaterdag staat Brazilië in de kijker met een inleiding op het Forro bal, initiaties Braziliaanse percussie (Batuqueria) en Capoeïra (acrobatische dans en gevechtsport).
 
– Op woensdag van 18u tot 22u: Tango met Nosotros Tango Club / Initiatie + Milonga (bal Tango)
– Op vrijdag van 18u tot 23u: Salsa en Bachata met Expresion Latina Dance School/ initiatie en bal
– Op zaterdag van 18u tot 22u: Initiatie Batuqueria of Capoëira

 
Het ‘Swing’ podium
Na het grote succes van het Ginguetteke in de voorbije twee jaar komt er een tweede podium op de Rechteroever. We beoefenen er de hip-hop, dansen à la Bollywood, en zowaar zelfs de lindy hop en de charleston.
 
Elke woensdag van 18 tot 22 u: graffitiworkshops, breakdancelessen, vrije expressie
Elke vrijdag van 18 tot 23 u.: Bollywood danslessen, vrije expressie
Elke zaterdag van 18 tot 23 u.: initiaties in de lindy hop en charleston, vrije expressie
 

ACTIVITEITEN

Nationale feestdag van Peru – op 29 juli, The Club, van 13u tot 17u30
Om de nationale feestdag van Peru te vieren, geeft het Consulaat-generaal van het land een voorstelling aan de vrienden van Peru en aan alle bezoekers van Brussel Bad tijdens een muzieknamiddag: succes gegarandeerd!
Na de verwelkoming door de Consul van Peru in België en het Groothertogdom Luxemburg, de heer Wilbert Haya, is het tijd voor dans en muziek van Peruaanse groepen en voor een artistieke show voor de kinderen.
 
Het publiek toont zich op Brussel Bad !
Bezoekers zullen niet weerstaan aan het verlangen om hun mooiste momenten op Brussel Bad vast te leggen ! Elke week wordt een fotowedstrijd georganiseerd in partnership met PIXIMATE, een Belgische startup die een innovatief platform van online albums heeft opgericht om uw foto’s te delen met wie u wil.
Elke week staat een ander thema in de kijker op de Facebookpagina van het evenement en de mooiste foto’s worden verkozen.
Doe mee !
 
Bloedinzameling – 27 juli en 4 augustus 2017, van 12u tot 18u30
Dit jaar is het Rode Kruis van België twee keer present op Brussel Bad met een ambulante bus die zal halt houden aan de Ruimingskaai, bij de inkom van de site van het event. Bezoekers kunnen dan blijk geven van vrijgevigheid en bloed afstaan in alle veiligheid.
 
Ligstoelen
Op verschillende plaatsen zijn comfortabele ligstoelen ter beschikking van het publiek. Goed voor enkele uren ontspanning, laat uw plezier niet bederven !
 

Heel wat activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met onze partners:

De Stad Brussel en de organisatoren zijn blij te kunnen rekenen op de steun van actieve en dynamische partners. Ze zullen zich allemaal op een creatieve manier inzetten en, ook dit jaar, hun bijdrage leveren om de bezoekers van Brussel Bad steeds meer te verwennen.
 
Er worden bijgevolg tal van activiteiten georganiseerd :
 
DECATHLON
Ook dit jaar zet onze partner Decathlon zich in voor iedereen.
De sportterreinen krijgen gloednieuwe, professionele uitrustingen.
Er komt een zone voor strandsporten waar al het nodige materieel ter beschikking wordt gesteld van de bezoekers.
Decathlon biedt tal van gelegenheden aan de bezoekers om hun prestaties te testen onder de Brusselse zon!
Info: alle dagen, van 11u tot 20u, Linkeroever, sportzone.
 
Nationaal Bureau voor Toerisme van Tunesië
Tunesië is met zijn idyllische stranden en heldere zee een van de bestemmingen die alle mensen in het noorden doen wegdromen! Dit land heeft echter nog veel meer troeven, gaande van een uitgebreide en verfijnde gastronomie tot buitengewone wandel- en mountainbiketochten, via wereldbekende thalassocentra.
Van 7 tot 14 juli wordt Brussel Bad opgefleurd met folkloristische dansen uit Tunesië, een stand voor het gastland, ambachten en degustaties van wijnen, typisch gebak…

Brussel Bad organiseert, in samenwerking met het Nationaal Bureau Toerisme van Tunesië, ook een wedstrijd met als hoofdprijs een schitterende reis voor twee personen naar Djerba.
 
Saint-Emilion
De appellations van Saint-Emilion doen al sinds het einde van de 19e eeuw duizenden kenners dromen!
De wijngaarden van Saint-Emilion liggen een veertigtal kilometer ten oosten van Bordeaux en laveren tussen eeuwenoude traditie en innovatie; hier worden wijnen met karakter verbouwd.
Deze partner laat voor de allereerste keer op Brussel Bad zijn prestigieuze wijnen ontdekken; op 8 en 9 alsook op 15 en 16 juli kunt u ze proeven en aankopen indien gewenst.
 
BX1 – van 7 tot 14 juli
Dankzij een geavanceerde technologie en een eenvoudige selfie, stelt BX1 de bezoekers in het middelpunt van het evenement! De foto wordt genomen door een smartphone verbonden met een applicatie, die zelf verbonden is met een fototoestel in de hoogte en op afstand. Bij de foto-opname wordt de gebruikelijke close-up gevolgd door meerdere, steeds bredere opnames. De eindfoto, daarna ruim gedeeld op de sociale netwerken, plaatst de deelnemer op die manier centraal in het prachtige decor van Brussel Bad. In samenwerking met Eventattitudes en Panora.Me.
 
Radio Contact – Singing Shower – van 8 tot 13 augustus
Deze zomer zingen we onder de douche op Brussel Bad! Bezoekers trekken hun badpak of zwembroek aan, kiezen een lied en komen in de ‘Feel Good’ mood als ze onder de ‘Singing Shower’ van Radio Contact springen! Deze attractie, in het hart van het evenement, is even leuk als verfrissend en misschien wint u wel een cheque van 2.000 € voor een droombestemming! Deelnemers moeten daarvoor hun video delen op de sociale netwerken om een maximum aan likes te verzamelen. Maar opgelet voor valse noten… u kunt op elk moment een koude douche krijgen !

 
We danken al onze partners, die het evenement actief op zoveel manieren steunen.
 

Mai, 2018

Filtre

Pas d'événement