Place Sainctelette Plein

25°

06.07-12.08 2018

Water

Water

HET WATER OP !

 
Een tochtje op het water ?
Rustig waterfietsen langs de oevers van het Kanaal van Brussel… Ideaal voor een mooie zondag met het gezin of met vrienden! De watersportactiviteiten georganiseerd in Brussel Bad nemen voortaan een belangrijke plaats in. Iedereen kan genieten van de boten en waterfietsen, onder het waakzame oog van gekwalificeerde stewards.
 
Info :
– Elke zondag van 09.07 tot 13.08, van 14u tot 20u, tochtjes van 30 minuten
– Vertrek: steiger aan de Becokaai, Linkeroever.
– Tarieven boot (2 tot 3 personen) en waterfiets (2 tot 4 personen): 10 € per half uur/opstap.
Vanaf 3 jaar. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten vergezeld zijn van een volwassene.
 
Vlieg er met volle zeilen in ! Alle hens aan dek !
Brussel Bad is ook een ideale gelegenheid om kennis te maken met de omgeving van het Kanaal van Brussel en de prachtige Becokaai, voor de gelegenheid ingericht als echt watersportbekken.
Naast de tochten met kajakken en waterfietsen wordt dit jaar namelijk extra aandacht besteed aan het zeilen, met drie zondagen initiaties.
Op het programma: briefing veiligheid, het water op, de zeilen hijsen en de gieken vasthouden, alles onder toezicht van ervaren en gediplomeerde monitoren.
De unieke gelegenheid voor een eerste kennismaking met het plezier van zeilsport, in alle veiligheid !
 
Programma – activiteiten van 12u tot 20u, om de 15 min.
– Zondag 16/07: initiaties ‘Optimist’ voor kinderen van 7 tot 14 jaar, georganiseerd door de bekende zeilschool Brussel Royal Yacht Club. Stage en opleiding op www.bryc.be
– Zondag 23/07: kennismaking zeilen met het gezin of met vrienden aan boord van een groepszeilboot, geen leeftijdsgrens. Georganiseerd door de VZW Bruxsail.
– Zondag 30/07: initiaties ‘Optimist’ (kinderen 7 > 14 jaar) en groepszeilboten (mogelijk voor iedereen), georganiseerd door Bruxsail. Stage en dopen op www.bruxsail.com
 
De initiaties worden ondersteund door interactieve workshops met onder meer aanleren zeemansknoop, zeilen regelen op een simulator en jargon, zonder de aanwezigheid te vergeten van hoofdfiguren uit de watersport (kadet bij de Marine, Zeilschool,…).
Er zijn douches en kleedkamers ter beschikking.
 
Al het logistieke watersportmaterieel wordt kosteloos ter beschikking gesteld door onze partner DECATHLON.
 
Brussels By Water
Vertrek aan de oever van Brussel Bad voor een cruise! Een originele manier om Brussel en de Kanaalzone in volle heropbloei te ontdekken: van op het dek van een schip, in een leerrijke en toch ontspannen sfeer.
U kan kiezen uit verschillende formules.
 
Info:
– 01.07 > 15.08: alle dagen behalve op maandag – vertrek aan de Akenkaai
– Op maandag: vertrek aan de Becokaai
Korte cruises (55’) om 15 en om 16u – Tarief: volwassene 4€ – 3<12: 2€ - minder dan 3 jaar: gratis Lange cruises (2u) om 10u en om 13u - Tarief: volwassene 6€ - 3<12: 3€ - minder dan 3 jaar: gratis - Zonder reservatie behalve voor groepen - Aperitiefcruises (2u) op dinsdag, vrijdag en zaterdag om 19u30 – Tarief: volwassene 13€ - 3<12: 3€ - minder dan 3 jaar: gratis. Mogelijkheid om te eten aan boord na reservatie. - Info: 02/218.54.10   Neem eens de Waterbus !
Kies voor milieuvriendelijke transportmiddelen en maak op Brussel Bad gebruik van de Waterbus! Tijdens het traject krijgt u de gelegenheid om onze prachtige hoofdstad te ontdekken vanop het water en u stapt af in het centrum van het evenement waar u van alle activiteiten kan genieten zonder parkeerzorgen.
De Waterbus vaart van 1 juli tot 15 augustus, elke dag en dit meerdere keren per dag, tussen Brussel Bad en Vilvoorde, via de Van Praetbrug (trams 3, 7) en Neder-over-Heembeek (parking aan de Heembeekkaai). 
 
De Waterbus is ook een milieuvriendelijk, aangenaam en sympathiek vervoermiddel!
De haltes sluiten aan op het klassieke openbaar vervoer. Zo kunt u dichtbij de wijken, recreatiezones, kantoren of parkings op- en afstappen. Tegenwoordig is de Waterbus heel geschikt om verschillende plaatsen van Brussel te bereiken zonder parkeerzorgen.
 
Het project is in ontwikkeling. De Waterbus combineert, zoals de kusttram, verplaatsingen voor het werk en privé, ontspanning en toerisme. Het bevordert de mobiliteit met de fiets en moedigt een nieuwe voetgangersmobiliteit aan door de afstanden te verminderen.
Het is ook een middel in volle ontwikkeling om de steeds veranderende omgeving van het Kanaal te ontdekken. Tegen 2020 zijn er twee Waterbussen gepland in een Kanaalgebied dat sterk geëvolueerd zal zijn. Ze zullen de belangrijkste centra verbinden met een snelheid van 25 km/u.  Een echte troef op het vlak van mobiliteit.
 
Info : www.waterbus.brussels
Prijs/traject: 2 tot 3 € (- 50 % voor kinderen). Fietsen zijn welkom aan boord. Tel. 02 218 54 60
Voor andere cruises van 1 mei tot 31 oktober : www.brusselsbywater.be
 
De Waterbus is een project van Brussels by Water en Kanaaltochten Brabant en krijgt de steun van het Brusselse en het Vlaamse Gewest.
 

Programma

 

Mai, 2018

Filtre

Pas d'événement